Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al Iranului afirmă că interdicţia pe stadioane aplicată femeilor nu priveşte FIFA

Global Village Space
iran pakistan

Interdicţia aplicată femeilor de a pătrunde pe stadioane nu este un aspect care să privească FIFA - forul internaţional de conducere al fotbalului -, a declarat miercuri procurorul general al Iranului, informează dpa preluat de agerpres.

"Cu siguranţă nu este problema FIFA dacă femeile se află sau nu printre suporterii fotbalului de pe stadioane", a declarat Mohammad Jafar Montazeri, conform agenţiei de presă Isna.

De când se ocupă FIFA de faptul că femeilor din Iran li se refuză "binecuvântarea unui meci de fotbal"? s-a întrebat clericul arhi-conservator.

Iranul riscă să fie exclus din calificările pentru participarea la Cupa Mondială dacă nu ridică interdicţia impusă femeilor în urmă cu aproape 40 de ani de a pătrunde pe stadioane.

Preşedintele FIFA Gianni Infantino a acordat ca termen limită 15 iulie federaţiei iraniene de fotbal FFIRI pentru ca aceasta să se asigure că femeile pot participa la meciurile de calificare pentru ediţia Cupei Mondiale din 2022 care va fi găzduită de Qatar. Meciurile de calificare încep în luna septembrie.

Iran trebuie să permită femeilor să participe la meciuri pentru că datorăm asta femeilor din întreaga lume, dar şi pentru că avem o responsabilitate să facem acest lucru conform principiilor fundamentale din statutul FIFA, a declarat Infantino.

Referirea preşedintelui FIFA la statut indică faptul că Iranul ar putea fi sancţionat cu suspendarea FFIRI, ceea ce ar însemna că echipa iraniană nu va putea juca în calificări.

Femeilor din Iran li s-a interzis să pătrundă pe stadioane începând din 1981, la scurt timp după declanşarea revoluţiei islamice, în 1979. Clericii iranieni ultraconservatori au justificat decizia afirmând că femeile nu ar trebui să fie martore fanilor masculini frenetici şi sloganurilor puternice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.