Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al Republicii Moldova continuă dezvăluirile. Marina Tauber și Reghina Apostolova, au fost reținute ilegal

Alexandr Stoianoglo

Dosarul împotriva deputatelor Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Reghina Apostolova, au fost pornite ilegal. Cele două au fost puse sub învinuire tot cu încălcarea legii și nu au nicio implicare în frauda bancară. Declarația a fost făcută de procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo de la postul de televiziune tv6.md

„Ele (n. r. Marina Tauber și Reghina Apostolova) nu sunt beneficiare, ele pur și simplu s-au pomenit în locul și în momentul nepotrivit.

Cu regret, multe dintre lucrurile făcute au fost doar pentru PR. Nu exclud că acțiunile organelor Procuraturii au fost făcute sub influența politicului.

Deja de câteva ori am auzit de la politicieni că, iată, când noi am fost la putere, au fost pornite dosare în privința deputaților, judecătorilor, dar eu am o întrebare: Spuneți-mi, arătați-mi unde sunt dosarele dvs.? a declarat Alexandr Stoianoglo.

Nu este pentru prima oară când procurorul general Alexandr Stoianoglo vorbește deschis despre neregulile comise în privința deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova.

În luna martie a acestui an, când Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputaților Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov și Petru Jardan, procurorul general a confirmat, de la tribuna Parlamentului, că dosarele celor două deputate sunt ilegale.

Mai mult, Alexandru Stoianoglo i-a recomandat Marinei Tauber să meargă în instanța de judecată pentru a-și căuta dreptatea. Într-un final, procurorii au retras învinuirile împotriva Reghinei Apostolova și Marinei Tauber.

Reamintim că, în septembrie 2019, deputatele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Reghina Apostolova, au fost reținute abuziv, înainte de a le fi retrasă imunitatea parlamentară, ceea ce reprezintă o încălcare a prevederilor Regulamentului Parlamentului și a altor norme.

Procuratura Generală a invocat atunci că cele două deputate ar fi încercat să se eschiveze de la acțiunile de urmărire penală. În realitate, însă, Marina Tauber și Reghina Apostolova aveau planificată o întâlnire cu alegătorii din orașul Orhei.

Partidul „ȘOR” califică acțiunile abuzive la adresa Marinei Tauber și Reghinei Apostolova, în privința altor deputați ai formațiunii, dar și a liderului partidului, Ilan Șor, drept răzbunare politică și tentativă de subminare a opoziției de către guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.