Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al Republicii Moldova: Eu nu pot să găsesc explicație din ce cauză domnul Platon a părăsit țara

Procuratura Generala a Republicii Moldova
Alexandr Stoianoglo

Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc ar putea fi dați în urmărire internațională în cazul în care nu se vor prezenta la Procuratură, a anunțat șeful instituției, Alexandr Stoianoglo.

Totodată, acesta a declarat că în dosarul lui Vlad Plahotniuc ar fi fost făcute progrese, fără a specifica, însă, alte detalii. Potrivit lui Stoianoglo, fostul lider democrat s-ar afla în Turcia, transmite Agora.md.

„Eu nu pot să găsesc explicație din ce cauză domnul Platon a părăsit țara. Uitați-vă, în privința domnului Platon este numai un dosar penal care se află în procedură, în instanța de judecată. (...)

Nu avem niciun temei pentru a limita mișcarea domnului Platon. Dacă el nu va veni la ședința următoare, dar asta deja s-a întâmplat, procurorul a cerut schimbarea măsurii preventive în privința lui. A fost adoptată decizia de arest preventiv, dar până acum noi nu am avut niciun temei”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

„Dosarul în privința domnului Cavcaliuc e terminat, noi așteptăm venirea lui în Procuratură. Dacă nu se va prezenta, atunci noi obținem un mandat de arest și tot îl anunțăm în căutare internațională”, a declarat procurorul general.

„Noi am cerut extrădarea domnului Plahotniuc în câteva țări. Am primit niște răspunsuri intermediare, dar lucrul continuă. Noi continuăm investigațiile în privința domnului Plahotniuc, investigăm dosarul nu numai în teritoriul Republicii Moldova.

Întreprindem niște măsuri concret legate cu urmărirea proprietăților lui, a companiilor și avem chiar niște succese”, afirmă Alexandr Stoianoglo.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.