Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al României cere legi Big Brother după atacul de la Paris

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a vorbit despre atacul armat din Franţa şi riscul ca asemenea evenimente să aibă loc şi în ţara noastră. Niţu este de părere că este nevoie de legile de tip Big Brother, care să permită autorităţilor cu atribuţii în siguranţa naţională să prevină asemenea acte de violenţă.

"Pentru prevenire eficientă avem nevoie de instrumente potrivite. Legea cartelelor preplătite şi retenţia datelor ar putea fi instrumentele potrivite. Se impune a fi adoptate legi eficiente care să poată constitui elemente eficiente pentru prevenirea actelor de teororism. Astfel de acte normative care să ne poată permite să ştim ce fac astfel de oameni sunt extrem de necesare", a declarat Niţu.

Legea prin care cartelele de telefon preplătite ar fi putut fi cumpărate doar cu buletinul a fost declarată neconstituţională. O altă lege, care dădea posibilitatea autorităţilor să obţină acces la datele cibernetice fără mandat de la judecător, a fost adoptată de Parlament la sfârşitul anului trecut, însă ulterior a fost atacată la CCR de PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.