Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al Ucrainei îi dă ULTIMATUM lui Mihail Saakaşvili: Evadat din duba poliției, are termen până joi

 Mihail Saakaşvili

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko, a anunţat marţi seară că fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili are la dispoziţie 24 de ore pentru a se prezenta în faţa anchetatorilor ucraineni, după ce marţi susţinătorii săi l-au ajutat să scape blocând furgoneta poliţiei care îl transporta, transmite Reuters.

''Cred că, mergând personal la anchetatorii SBU (serviciul de securitate) începând de miercuri de la ora 09:00, Mihail Saakaşvili poate ajuta ţara noastră - pe care o iubeşte - să evite şocuri care nu sunt necesare. După 24 de ore, întregul sistem de aplicare a legii din Ucraina va face tot ce este necesar pentru a-l aduce la Mihail Saakaşvili în faţa anchetatorilor'', a spus oficialul ucrainean, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mediul de afaceri „atacă”! Guvernul Tudose, pus la zid!

Saakaşvili, devenit opozant al actualului regim de la Kiev, a fost eliberat marţi la scurt timp după reţinerea sa de către poliţia ucraineană, câteva sute de susţinători ai săi blocând furgoneta care îl transporta. El a coborât din vehicul şi apoi s-a îndreptat către parlament însoţit de simpatizanţii săi.

Din cauza mulţimii compacte de oameni care a înconjurat furgoneta poliţiei, nu a fost posibil să se afle dacă eliberarea fostului şef al statului georgian a fost rezultatul unei acţiuni în forţă a susţinătorilor lui sau dacă poliţia a cedat în faţa acestora.

Citește și: După decesul Regelui Mihai, Gabriela Firea pregătește o schimbare majoră! Anunțul făcut în urmă cu câteva momente

Fostul preşedinte al Georgiei, opozant declarat al preşedintelui Petro Poroşenko după ce acesta i-a retras cetăţenia ucraineană, a fost reţinut marţi dimineaţă pentru mai multe ore în urma unei percheziţii la domiciliul său din Kiev, în cadrul unei anchete penale despre care Saakaşvili susţine că este o înscenare făcută la ordinul preşedintelui ucrainean.

Mihail Saakaşvili este bănuit că a vrut să 'preia puterea prin forţă' în timpul manifestaţiilor contra corupţiei, indicase anterior Iuri Luţenko.

Citește și: O imensă lovitură pentru Familia Regală! Ce ar urma să PIARDĂ aceasta, după decesul Regelui Mihai .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.