Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general, informații de ULTIMĂ ORĂ despre dosarul cu casele președintelui Iohannis

licu

Procurorul general Bogdan Licu a declarat, luni, că în dosarul caselor din Sibiu ale președintelui Klaus Iohannis se fac în continuare cercetări. „Colegii mei nu lasă nicio cauză în nelucrare”, a spus Licu, întrebat de stadiul anchetei.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a fost întrebat, luni, de jurnaliști, în ce stadiu este dosarul privind casele obținute de președintele Klaus Iohannis, acesta răspunzând că se fac în continuare cercetări, conform Mediafax.

Citește și: ALERTĂ Ministrul Justiției a CONVOCAT Comisia MCV: Instituțiile, SOMATE să ia măsuri URGENTE

„Dacă se întâmpla ceva, aflați. Este o anchetă, se desfășoară, se fac activități. (...) Colegii mei nu lasă nicio cauză importantă în nelucrare. Nici cele mai puțin importante nu sunt lăsate în nelucrare și se efectuează activități în toate aceste cauze”, a răspuns Licu.

Soția președintelui, Carmen Iohannis a fost audiată la începutul lunii februarie 2019 la Parchetul General în dosarul privind imobilele familiei.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse de Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.

Sesizarea a fost depusă în legătură cu demersul prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis ar fi obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, cât şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.