Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general, REACȚIE la scrisoarea lui Iulius Filip: 'Nu am primit-o. M-a impresionat ce am citit după 33 de ani'

Inquam Photos / Octav Ganea
augustin lazar

Procurorul general, Augustin Lazăr,  a făcut, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de declarații privind activitatea sa de dinainte de 1989, atunci când a fost șef al Comisiei de eliberări a Penitenciarului Aiud, acolo unde erau închiși și deținuți politici. Lazăr susține că nu a ajuns niciodată în posesia scrisorii pe care deținutul politic Iulius Filip i-a trimis-o.

"Am avut și eu această surpriză care mi-a fost trimisă acum 33 de ani și care acum a apărut în presă. Am aflat că acea corespondență a lor era foarte bine cenzurată, iar cele care nu îndeplineau condițiile cenzurii din acea vreme nu plecau spre Poștă, ci erau depozitate la dosarul deținutului.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu, atac EXPLOZIV la adresa Laurei Codruța Kovesi: 'Această individă a executat, fără crâcnire, toate comenzile pe care le-a primit'

M-a impresionat faptul de a citi scrisoare după 33 de ani. Dacă este adevărată, este impresionantă și ea descrie modul în care erau supravegheață deținuții și cum s-au făcut imxitiuni în modul în care erau sancționați.

Dacă erau adevărate lucrurile din scrisoare, trebuiau verificate cadrele militare la care se face referire", a declarat Augustin Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.