Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general Scutea, dialog bizar cu protestatarul Ceauşescu: 'Prezumţia de nevinovăţie ştiţi cum funcţionează'/ 'Din păcate'/ 'Da'

Inquam Photos / Octav Ganea
gabriela scutea

Procurorul general Gabriela Scutea a fost întâmpinată pe scările Parchetului General de protestatarul Marian Ceauşescu. Scutea a fost luată la întrebări cu privire la dosarele Revoluţiei şi Mineriadei, despre care a afirmat că nu sunt un eşec, deşi au trecut 30 de ani de la respectivele evenimente.

"Deocamdată nu putem discuta despre un eşec al acestor dosare. Ele sunt în procedura judiciară şi o să vedem în momentul în care se termină verificările în camera preliminară care va fi rezultatul. Dar sunt mai multe aspecte de discutat acolo. Eu nu pot să spun dacă trebuie sau dacă nu trebuie (să fie sancţionaţi procurorii care au instrumentat dosarele, n.r.). Noi trebuie să ne reglăm nişte procese interne referitoare la modul în care administrăm dosarele. De vreme ce există nişte rechizitorii, în acest moment ne raportăm la ele. Vedem care va fi avansarea lor judiciară. Acolo au fost formulate nişte acuzaţii, prin urmare, ele sunt cele care au rezultat din probe", a afirmat Scutea.

La insistenţele lui Ceauşescu referitoarea la stabilirea unor vinovăţii, Scutea a avut un schimb de replici bizat cu protestatarul, exprimându-şi practic regretul că prezumţia de vinovăţie funcţionează şi în acest caz.

Scutea: - Prezumţia de nevinovăţie ştiţi cum funcţionează."

Ceauşescu: - Din păcate.

Scutea: - Da. Pe cale de consecinţă, au fost formulate nişte acuzaţii, s-a mers înainte, trebuie să vedem rezultatul acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.