Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general spune pe ce criterii și-a ales subordonații: Ce primează pentru el

digi24.ro
augustin lazar

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat luni că a delegat în funcţiile de prim-adjunct şi adjunct de la PÎCCJ dintre colegii în care are încredere.

"Răspunderea îmi aparţine mie pentru a realiza modernizarea Ministerului Public, iar colegii pe care mă întemeiez sunt cei pe care i-am delegat în aceste funcţii. Doamna Oprean (Laura Oprean, delegată prim-adjunct - n.r.) este un magistrat al Ministerului Public cu o foarte bună reputaţie şi cu un nivel de profesionalism înalt şi perioada în care a îndeplinit o funcţie la DNA este o perioadă în care şi-a făcut datoria foarte bine şi din acest motiv eu aş dori ca în continuare ea să lucreze în conducerea MP şi să ne ajute la rezolvarea marilor cauze pe care le avem pe rol", a explicat Augustin Lazăr, la sediul CSM, întrebat cum comentează afirmaţiile Laurei Codruţa Kovesi privind faptul că nu au fost lucrate dosare importante în perioada în care Oprean a fost delegată la DNA.

Citește și: După cei doi tineri filmați când făceau sex la metrou, o tânără a făcut o grozăvie și mai mare / VIDEO

El a spus, de asemenea, că apreciază activitatea lui Codruţ Olaru, însă la nivelul Parchetului General sunt doar două poziţii de procuror general adjunct. "La vârful Ministerului Public există două poziţii de procuror general adjunct: prim-adjunct al procurorului general şi procuror general adjunct. Dacă erau mai multe poziţii e posibil să fi cooptat în echipă mai multe persoane, poate pe domnul Olaru sau pe altcineva. Vreau să vă spun că eu am o impresie bună despre activitatea pe care domnia sa a desfăşurat-o în Ministerul Public şi chiar astăzi i-am mulţumit pentru modul în care am cooperat în această perioadă", a afirmat Lazăr.

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus, pe 9 mai, delegarea Laurei Oprean în funcţia de prim-adjunct al procurorului general pe o perioadă de şase luni, începând cu data de 17 mai. Oprean îl înlocuieşte în această funcţie pe Bogdan Licu. Ea a ocupat funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. În 2012, Oprean a fost delegată pe o perioadă de şase luni să conducă Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce Daniel Morar a fost numit procuror general interimar, scrie agerpres.ro.

Citește și: Reacția unor coreence după ce beau bături acidulate americane: Au gust de spital / VIDEO

Tot prin ordin emis de Augustin Lazăr, Bogdan Licu a fost delegat în funcţia de adjunct al procurorului general pe o perioadă de şase luni. Bogdan Licu îl înlocuieşte pe Codruţ Olaru, cel care a fost unul dintre contracandidaţii lui Augustin Lazăr la şefia Ministerului Public.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.