Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general suspendat al Republicii Moldova a primit nota 2,19 la evaluarea comisiei de specialitate: ar putea să-și piardă funcția

zdg.md
Alexandru Stoianoglo

Performanțele Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, pentru mandatul din 29 noiembrie 2019 - 5 octombrie 2021, au fost evaluate ca fiind nesatisfăcătoare, nota finală fiind - 2,19. Raportul final a fost trimis Consiliului Superior al Procurorilor din Republica Moldova, care urmează a fi examinat la ședința de joi, 19 mai, transmite Unimedia.info. Această notă ar putea duce la pierderea funcției, notează sursa citată.

Procedura de evaluare a performanțelor Procurorului General (suspendat de drept) Alexandr Stoianoglo a fost inițiată prin Hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor nr. 1-142/2021 din 11.11.2021, având drept temei prevederile art. 311 alin. (2) din Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură, urmare a formulării unei sesizări de către Președintele Republicii Moldova.

Vezi și: Alexandr Stoianoglo, după ce a fost trecut sub control judiciar: Încă nu înțeleg ce am încălcat și ce am făcut

În cadrul activităților sale, Comisia a studiat și a analizat mai multe documente, printre care și Rapoartele de activitate ale Procuraturii Republicii Moldova pentru anii 2019 - 2021, Rapoartele de autoevaluare a sistemului intern de control managerial pentru anii 2019 - 2021, Programul de dezvoltare strategică a Procuraturii Republicii Moldova pentru anii 2021-2025, Rapoartele de monitorizare a executării planurilor de activități pe domenii, și Strategia de comunicare externă a sistemului Procuraturii Republicii Moldova.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.