Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general suspendat al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, ar fi primit de la Platon peste 60 mln. lei. Dosarul urmează să fie trimis în judecată

retinere stoianoglo

Procuratura Anticorupție anunță despre terminarea urmăririi penale în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, învinuit pe trei capete de acuzare. Potrivit unui comunicat al Procuraturii, Stoianoglo este învinuit de „abuz de serviciu”, „corupere pasivă” și „falsul în declarații”, conform deschide.md.

În mod special, procurorul general interimar ar fi săvârșit în interesul unui organizații criminale, manifestat prin eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea, în rezultatul căruia a fost cauzat bugetului public național un prejudiciu în sumă de 869 224 839,76 lei. La fel, Stoianoglo ar fi primit și acceptat bunuri și avantaje de la Veaceslav Platon în sumă de 63 233 032,7 lei.

La fel, Stoianoglo intenționat ar fi refuzat să includă în declarația de avere și interese personale a faptului că soția sa, începând cu data de 5 ianuarie 2021 este unul din beneficiarii efectivi ai unei societăți înregistrate în Ucraina.

Procuratura precizează că urmărirea penală este terminată și în privința a doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cărora le este incriminat că au acționat împreună și de comun acord cu Stoianoglo la eliberarea din detenție a lui Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea.

După ce partea apărării va lua cunoștință de materialele dosarului, acesta va fi transmis instanței pentru examinare în fond.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.