Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general vorbește despre dosarul penal al lui Dacian Cioloș: Se va da o soluție

dacian ciolos guvern

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat, marţi, referitor la plângerea pe care o are premierul Dacian Cioloş, că au fost efectuate cercetări în acest caz şi că urmează să se dispună o soluţie.

Întrebat dacă ştie care este stadiul dosarului în care prim-ministrul Dacian Cioloş are o plângere penală pe rolul Parchetului General, Licu a precizat: ''Da, s-au efectuat cercetări şi din câte ştiu urmează să se dispună o soluţie. Veţi afla când se va dispune soluţia''.

Vezi și: Un fost ministru LAUDĂ evacuarea Antenelor: 'O binecuvântare divină asupra României'

Pe 8 aprilie 2015, Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii, s-a prezentat la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat de procurori în legătură cu o plângere penală depusă de fostul vicepreşedinte al AVAS Jean Cătălin Sandu, condamnat în dosarul ICA.

În luna martie 2014, Jean Cătălin Sandu a depus o plângere penală la Parchetul General în care îl acuza pe Cioloş de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Vezi şi: Antena 3 și Antena 1 sunt EVACUATE de ANAF! Mihai Gâdea: 'Noi de ce nu putem plăti chirie?'

Jean Cătălin Sandu susţinea că, în calitate de ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş a acceptat în anul 2008 constituirea ministerului ca parte civilă în dosarul ICA, cu suma de 60 milioane euro, însă decizia fostului ministru a fost luată în baza unor prevederi legale abrogate.

În august 2014, Jean Cătălin Sandu, administrator al SC Benefica SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) în perioada 1 ianuarie 2002 - 28 ianuarie 2005, director al Direcţiei Juridice din cadrul ADS în intervalul octombrie 2001 - mai 2005, membru AGA al SC ICA SA Bucureşti în 2003, secretar executiv al PC şi vicepreşedinte al AVAS, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA.

Vezi și: Mihai Gâdea, decizie RADICALĂ după ce ANAF a anunțat evacuarea: Îmi pare rău, de acum...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.