Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul le amintește patronilor Colectiv mărturiile acuzării - 'El era mai zgârcit...căuta tot ce e mai ieftin'

procurori dosare

Un procuror de la parchetul instanței supreme susține, miercuri, pledoaria finală în cazul patronilor clubului Colectiv, al patronilor firmei de artificii și a artificierilor.

Astfel magistratul PICCJ dă din nou citire actului de inculpare din dosar și punctează detaliile esențiale rezultate pe parcursul urmăririi penale.

Citește și: Continuă TĂVĂLUGUL în dosarul COLECTIV - Procurorii cer miercuri pedepsele pentru patroni şi artificier

Procurorul a dat citire mai multor pasaje din declarațiile esențiale ale martorilor care au avut cunoștință despre felul în care a fost ales buretele din club care s-a aprins și a provocat tragedia.

Din aceste declarații reiese că patronii clubului au căutat mereu să pună spațiul la punct dar cu materiale cât mai accesibile ca preț.

Concret, unul dintre martori a declarat la urmărire penală că știa că unul dintre patroni este „zgârcit” și a povestit cum aceștia au refuzat de mai multe ori oferte pentru materiale calitative.

În plus magistratul a dat citire și declarațiilor care indicau interesul patronilor Colectiv de a introduce peste patru sute de persoane la evenimentul tragic.

Procurorul a citit chiar declarația de la procuror a unui dintre patroni care a explicat că dacă erau sub 200 de persoane se plăteau 1000 de euro, dacă  erau sub 400 de persoane jumătate iar dacă erau peste patru sute de persoane nu se mai plătea nimic de către organizator.

Totodată magistratul a dat citire și probelor care indică faptul că patronii firmei de artificii au încercat distrugerea mai multor hard-diskuri și a unor documente imediat după conștientizarea întinderii dezastrului de la club.

Procurorul a citit mai multe interceptări ale unor discuții telefonice și arată că acestea dovedesc acuzația de distrugere de probe pentru care sunt judecați patronii Daniela și Cristian Niță.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.