Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul lui Victor Ponta e și al lui Sorin Grindeanu: Decizie luată la DNA

Ultima Ora breaking news

DNA a decis ca dosarul în care membri ai guvernului au fost denunțați pentru modul în care a fost redactată ordonanța 13/2017 să-i fie repartizat procurorului Jean Uncheșelu. Astfel, Uncheșelu, cel care instrumentează și un dosar de-al fostului premier PSD, Victor Ponta, îl va ancheta și pe actualul premier social-democrat, Sorin Grindeanu.

La DNA a fost depus un denunț în care semnatarii îi acuză pe premierul Sorin Grindeanu şi pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, de favorizarea făptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Informația a fost prezentată la Antena 3 de către reporterul Ana-Maria Roman. Ministerul Justiției a confirmat că Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție – a solicitat Ministerului Justiției să transmită, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea Ordonanței de urgență a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate și completate Legea nr.286/2009 privind Codul penal și Legea nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și cu proiectul de lege adoptat de Guvernul României, pentru grațierea unor pedepse.

Citește și: VIDEO O tânără de 17 ani a fost șantajată de un bărbat care avea imagini PORNO cu ea: Ce i-a cerut

Conform unor articole din presă, Jean Nicolae Uncheșelu a ajuns la DNA de la Parchetul Craiova. El a fost numit procuror de Traian Băsescu, pe 2 februarie 2011.

Însă, numele procurorului Uncheșelu a fost implicat într-un scandal sexual în Craiova. Un alt procuror, Dragos Ceraceanu, a fost acuzat, cităm ” de savarsirea infractiunii „de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicului, in scopul obtinerii de avantaje nepatrimoniale”. Astfel, cei de la DNA au stabilit ca magistratul a folosit in mod direct si repetat informatiile secrete dintr-un dosar instrumentat de colegul sau de birou, procurorul Nicolae Uncheselu. Conform rechizitoriului, ofiterul de politie judiciara care se ocupa de caz, in timp ce-i solicita lui Uncheselu interceptarea convorbirilor telefonice ale unei tinere acuzate de furtul sumei de 400.000 lei, i s-a confesat procurorului cat de sexy este invinuita.”, scria enational, pe 9 iunie 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.