DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Producția industrială a scăzut în august față de iulie cu 9,1%

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

În luna august, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 9,1% ca serie brută şi a crescut cu 0,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, informează INS, citat de Mediafax.

Față de august 2017 a crescut atât ca serie brută (3,7%) cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (3,9%).

În primele opt luni, comparativ cu aceeași perioadă din 2017, producţia industrială a fost mai mare cu 4,5% ca serie brută, respectiv cu 5,5%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 9,1%, din cauza scăderii industriei prelucrătoare (-11,1%) și industriei extractive (-1,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 1,4%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,4%, datorită creșterilor industriei prelucrătoare (+1,2%) și a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,9%). Industria extractivă a scăzut cu 3,1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,7%, susţinută de creșterile din industria prelucrătoare (+4,1%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,4%). Industria extractivă a scăzut cu 3,2%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,9%, ca urmare a creşterilor industriei prelucrătoare (+4,5%) și producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,3%). Industria extractivă a scăzut cu 3,1%.

În perioada 1.I - 31.VIII.2018, comparativ cu perioada 1.I - 31.VIII.2017, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4,5%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+5,5%) şi industriei extractive (+1,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,4%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I - 31.VII.2018, comparativ cu perioada 1.I – 31.VII.2017, a crescut cu 5,5%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+6,8%) și industriei extractive (+2,0%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.