Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii de armament prosperă de pe urma războiului: Pentagonul a comandat noi rachete antiaeriene Stinger, pentru a le înlocui pe cele trimise în Ucraina

tv9marathi.com
stinger militar soldat razboi

Armata americană a atribuit un contract în valoare de până la 687 de milioane de dolari companiei Raytheon Technologies Corp (RTX.N) pentru rachete antiaeriene Stinger, pentru a reface stocurile trimise în Ucraina, au declarat vineri surse citate de agenția Reuters.

Rachetele antiaeriene Stinger, lansate din umăr, fabricate de Raytheon, erau la mare căutare în Ucraina, unde au reușit să oprească cu succes atacurile rusești din aer, și în țările europene vecine care se tem că ar putea fi nevoite și ele să respingă forțele rusești.

Trupele americane au o utilizare limitată pentru stocul actual de Stinger - o armă ușoară, autonomă, care poate fi desfășurată rapid pentru a se apăra împotriva elicopterelor, avioanelor, dronelor și chiar a rachetelor de croazieră - dar Statele Unite trebuie să își mențină stocul la îndemână în timp ce dezvoltă următoarea generație a unui "sistem de apărare aeriană portabil pentru oameni".

Din februarie, SUA au trimis aproximativ 1.400 de Stingers în Ucraina. Aliații SUA vor, de asemenea, să își refacă stocurile de arme pe care le-au trimis în Ucraina în ultimele luni.

Contractul pentru până la 1.468 de Stingers a fost atribuit miercuri, potrivit unui document analizat de Reuters. Nu a existat un calendar pentru finalizarea lucrărilor, dar s-a estimat că livrarea ar putea dura până la 30 de luni.

Separat, Pentagonul caută rachete Stinger care se află deja în inventar, dar care trebuie recondiționate, potrivit documentului.

La 6 mai, cumpărătorul șef de armament al Pentagonului, Bill LaPlante, a declarat că și-a propus să semneze un contract până la sfârșitul lunii mai și că intenția este de a înlocui rachetele Stinger trimise în Ucraina una câte una.

Pentagonul și Raytheon nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Linia de producție Stinger a fost închisă în decembrie 2020, a precizat Pentagonul. În iulie 2021, Raytheon a câștigat un contract pentru a fabrica mai multe Stinger, dar în principal pentru guvernele internaționale, potrivit armatei americane.

Directorul executiv al Raytheon, Greg Hayes, a declarat analiștilor în timpul unei conferințe telefonice din 26 aprilie că Departamentul american al Apărării nu a mai cumpărat un Stinger de 18 ani.

"Unele dintre componente nu mai sunt disponibile în comerț, așa că va trebui să reproiectăm unele dintre componentele electronice din rachetă ale capului de urmărire. Asta ne va lua ceva timp".

Singura instalație Stinger, din Arizona, produce doar la o rată redusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.