Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii de tomate în sere vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru valorificarea produselor

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Tudose

Producătorii agricoli susţinuţi prin program guvernamental să cultive tomate în spaţii protejate (sere, solarii) îşi vor putea valorifica producţia într-o perioadă de timp mai mare, respectiv începând cu data de 23 octombrie, a informat miercuri Biroul de presă al Guvernului.

"Guvernul a modificat astăzi HG 39/2017, stabilind perioada de valorificare a producţiei de tomate din spaţii protejate obţinută din ciclul II de vegetaţie între 23 octombrie - 20 decembrie. Astfel, perioada de timp a fost prelungită, prin devansarea cu o săptămână a termenului de la care producătorii îşi pot vinde produsele. Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spaţii protejate a fost decisă şi în contextul în care, din cauza factorilor de mediu, s-a redus perioada de valorificare a producţiei de tomate cultivate în câmp", se precizează într-un comunicat al Executivului.

Conform sursei citate, prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor produse în spaţii protejate "vine în sprijinul producătorilor, care vor avea posibilitatea să primească mai devreme sumele decontate de stat" şi, implicit, să poată pregăti din timp serele şi solariile pentru noul sezon de recoltă. Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp; să obţină o producţie de minimum două kilograme de tomate/ mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată; să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în sere şi solarii, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.