Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii de țuică au fost percheziționați de Poliția economică din Prahova și Ialomița

perchezitii

Șapte percheziții au loc, luni, în județele Prahova și Ialomița, într-un dosar privind producerea, deținerea sau comercializarea în mod ilicit de produse accizabile. Practic, cei acuzați au făcut rachiu în mod ilegal, relatează Mediafax.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova fac, luni, șapte percheziții domiciliare și la sediile unor societăți, dintre care cinci în județul Prahova și două în județul Ialomița, într-un dosar privind producerea, deţinerea sau comercializarea în mod ilicit de produse accizabile.

Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu luna octombrie persoanele bănuite ar fi desfășurat activități directe de producere a rachiurilor de fructe, cu încălcarea normelor prevăzute de Codul Fiscal, care obligă la autorizarea ca antrepozit fiscal de către organele vamale competente și plata accizelor la bugetul general consolidat.

Persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

La percheziții participă polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova, reprezentanți ai Direcției Regionale Vamale, pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului, precum și inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, în vederea clarificării respectării relațiilor de muncă, dar și a normelor de securitate și sănătate în muncă.

Citește și: Judecătoarea Evelina Oprina, care și-a anunțat candidatura la șefia CSM, acuză jocuri subterane: 'Alții au, doresc și pot să aibă asemenea preocupări'

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.