Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorii Industriali de Medicamente din România fac apel la populație să respecte cu 'strictețe' măsurile de prevenție

Wall-Street.ro
medicamente farmacie

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) afirmă că noul coronavirus este "extrem" de contagios chiar şi la persoanele asimptomatice şi roagă populaţia să respecte cu stricteţe măsurile de prevenţie stabilite de autorităţi după data de 15 mai.

PRIMER atrage atenţia că odată cu 'relaxarea' de după 15 mai, locurile publice vor deveni aglomerări umane care vor favoriza transmiterea coronavirusului şi recomandă practicarea unor măsuri individuale de protecţie inspirate din cele care sunt utilizate în fabricile de medicamente, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

"Companiile farmaceutice din România au creat o cultură eficientă şi sigură de prevenire a transmiterii virusului, în aşa fel încât am continuat să lucrăm fără riscul infecţiei chiar şi în ultimele două luni, când marea majoritate a activităţilor economice s-au închis", a afirmat directorul executiv al PRIMER, Dragoş Damian, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit producătorilor, experienţa PRIMER arată că a funcţionat foarte bine distanţarea individuală de cel puţin 1,5 metri, igiena mâinilor, portul măştii, tusea şi strănutul în pliul cotului şi igiena nazală cu serveţel.

PRIMER afirmă că cea mai la îndemână măsură, care nu costă nimic, rămâne distanţarea individuală la un spaţiu de cel puţin 1,5 metri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.