Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul auto chinez Great Wall ia în considerare achiziţionarea uneia din fabricile Daimler AG din Brazilia

theguardian.com
Daimler

Producătorul auto chinez Great Wall ia în considerare achiziţionarea uneia din fabricile Daimler AG din Brazilia, în încercarea de a-şi extinde activitatea în afara ţării, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, citat de agerpres.

Cele două companii sunt în negocieri privind o potenţială tranzacţie, care s-ar ridica la câteva sute de milioane de dolari, susţin sursele. Acestea adaugă faptul că este posibil şi să nu se ajungă la un acord.

Un reprezentant al Great Wall nu a fost imediat disponibil pentru declaraţii în timp ce un purtător de cuvânt al Daimler a declarat că firma continuă să exploreze diverse opţiuni în Brazilia.

În decembrie, Daimler anunţa că va renunţa la producţia de maşini în Brazilia, din cauza condiţiilor dificile de pe piaţă. În 2016 grupul german a investit peste 120 milioane de dolari pentru a deschide o fabrică în Iracemapolis, unde sunt produse sedanurile Mercedes-Benz C-Class şi crossover-urile GLA. Capacitatea anuală de producţie este de 20.000 de maşini. Actualele operaţiuni ale Daimler în Brazilia includ autobuzele, camioanele şi testarea vehiculelor.

Achiziţionarea unei fabrici în Brazilia s-ar adăuga şirului de achiziţii realizat de Great Wall în ultimii doi ani. În 2020, compania chineză a anunţat cumpărarea facilităţilor General Motors din India şi Thailanda.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.