Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul auto Stellantis nu se aşteaptă la îmbunătăţiri privind aprovizionarea cu semiconductori: Livrarea este încă foarte restrânsă

https://citywireselector.com/news/semiconductor-valuations-make-sector-hard-to-justify-tech-outperformer/a1515871
semiconductori

Directorul general al producătorului auto Stellantis, Carlos Tavares, nu se aşteaptă la îmbunătăţiri în lanţul de aprovizionare cu semiconductori înainte de anul viitor, transmite Reuters, citat de news.ro.

”Livrarea de semiconductori este încă foarte restrânsă, situaţia este foarte asemănătoare cu cea din 2021. Aş spune că 2022 nu va aduce o îmbunătăţire majoră”, a declarat Tavares vineri, la un eveniment la Como, pentru promovarea noului vehicul utilitar sport (SUV) al Alfa Romeo, Tonale.

El a adăugat, însă, că previziunile incluse în rezultatele financiare publicate recent de producătorul auto au fost ”conservatoare” şi vor rămâne neschimbate.

Tavares a spus că principala diferenţă faţă de anul trecut este că numărul furnizorilor cu probleme este acum mai mic, mulţi având un control mai bun asupra operaţiunilor şi lanţurilor lor de aprovizionare.

”În acest moment, Stellantis este afectat de un număr redus de furnizori de cipuri, maxim trei sau patru”, a spus el, adăugând că s

e aşteaptă la o îmbunătăţire în 2023.

CEO-ul a reiterat că impactul invadării Ucrainei de către Rusia a fost până acum ”foarte, foarte marginal” asupra veniturilor grupului.

El a spus că conflictul face mediul de afaceri mai dificil pentru toţi producătorii de automobile, nu doar pentru Stellantis.

Grupul Stellantis, care reuneşte mărci precum Fiat şi Peugeot, a declarat că nu a fost afectat până acum de decizia Rusiei de a opri livrările de gaze naturale către Polonia, unde grupul deţine trei fabrici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.