Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul de materiale de construcţii Austrotherm a obţinut ajutoare de stat pentru un proiect în valoare de 3 milioane de euro

canal2.md
bani euro

Austrotherm, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România, a obţinut finanţare pentru un proiect a cărui valoare totală se ridică la 3 milioane de euro, operaţiune gestionată de compania de consultanţă REI Finance Advisors, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat al firmei de consultanţă, la începutul acestui an, Austrotherm a decis extinderea capacităţii de producţie de polistiren extrudat (XPS) de la fabrica din Roman. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 3 milioane de euro şi va fi alocată extinderii halei de producţie şi a unei linii moderne de fabricaţie XPS, care va creşte capacitatea fabricii la 200.000 m3/an. Proiectul a fost realizat prin HG 807/2014, schemă ce asigură o finanţare nerambursabilă de 50% din costul de achiziţie al echipamentelor de producţie.

"Analizăm de mai mulţi ani extinderea activităţii din România pentru cele două materiale termoizolante pe care le producem deja în ţară (polistiren expandat - EPS şi polistiren extrudat - XPS). Întrucât resursele financiare sunt de multe ori limitate, iar o extindere a vânzărilor în paralel cu o investiţie în creşterea capacităţii de producţie presupune un efort financiar serios, ne-am orientat spre această sursă de finanţare nerambursabilă, care oferă o reducere considerabilă a efortului financiar necesar pentru realizarea unei investiţii în creşterea capacităţii de producţie. Nu excludem şi alte viitoare extinderi ale capacităţii de producţie, evaluăm şi pentru acestea posibilitatea solicitării de ajutoare de stat în finanţarea acestor proiecte", a declarat Laurenţiu Istrate, director general Austrotherm România.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

Austrotherm a accesat până în prezent ajutoare de stat prin HG 495/2014 - scutirea de la plata certificatelor verzi şi HG 807/2014 - ce asigură 50% finanţare nerambursabilă din costul cu echipamentele de producţie pentru fabrica din Roman, judeţul Neamţ.

"Piaţa construcţiilor este un sector cu un potenţial uriaş pentru atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat, iar Austrotherm este un exemplu de succes, întrucât a respectat cu mare atenţie paşii necesari aplicării pentru finanţare, cât şi asumarea angajamentelor pe care le vor avea în perioada următoare. Nu suntem la prima colaborare şi tocmai datorită bunei relaţii pe care am construit-o lucrăm deja la al treilea proiect, pentru care am depăşit deja două etape importante şi suntem încrezători că în 2021 vom bifa un nou acord de finanţare pentru Austrotherm. În ciuda perioadei mai dificile pe care o traversează inclusiv domeniul construcţiilor, pe fondul incertitudinii din piaţă cauzată de pandemie, apelarea la fonduri europene sau ajutoare de stat poate fi pariul câştigător pentru depăşirea unui anumit impas financiar pentru orice companie din România", a declarat Roxana Mircea, partener REI Finance Advisors.

Austrotherm deţine trei fabrici de polistiren expandat şi una de polistiren extrudat în România, localizate în Bucureşti (ieşire spre autostrada A1), în Arad şi la Roman (judeţul Neamţ).

Austrotherm România, face parte din grupul austriac Schmid-Industrie-Holding şi deţine în prezent 18 fabrici de polistiren în 11 ţări în Europa Centrală şi de Est.

REI Finance Advisors şi REI International Consulting, parte a REI Grup, sunt companii specializate în elaborarea, implementarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii atât prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare), cât şi pe scheme de ajutor de stat.

REI a reuşit cu succes atragerea finanţării pentru peste 250 de proiecte la nivel naţional, cu peste 100 de proiecte implementate şi o rată de succes - lider în domeniu - de 99%. În 2019, REI Grup a înregistrat proiecte aprobate în cuantum de 80 milioane euro, iar în acest an valoarea proiectelor aprobate va depăşi pragul de 200 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.