Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a obţinut un profit net de 23,16 de milioane de lei în primul semestru

www.zf.ro
Antibiotice Iasi

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a obţinut un profit net de 23,16 milioane lei în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu 19,8% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit Raportului companiei remis marţi Bursei de Valori Bucureşti.

"Aplicarea cu consecvenţă a măsurilor de maximizare a randamentelor ca obiectiv al planurilor de management au determinat obţinerea unui profit brut în valoare de 26,18 milioane lei, cu 32% mai mare comparativ cu valoarea înregistrată în perioada similară a anului precedent şi cu 28% mai mare comparativ cu valoarea planificată. Profitul brut, cumulat cu valoarea taxei claw-back de 15,83 milioane lei, conduce la un randament al afacerii de 17%. Taxa claw-back se plăteşte trimestrial Bugetului de stat pentru medicamentele cu prescripţie medicală, incluse în programele naţionale de sănătate, cu sau fără contribuţie personală, folosite în tratamentul ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit deschis, pentru cele utilizate în tratamentul spitalicesc, suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi din bugetul Ministerului Sănătăţii", se precizează în documentul citat.

Veniturile totale înregistrate în perioada de referinţă au fost în valoare de 286,46 milioane lei, peste valoarea înregistrată în primul semestru din anul 2021 (189,43 milioane lei) şi peste cea planificată de 248,62 milioane lei.

Cheltuielile totale s-au cifrat la 260,28 milioane lei, potrivit Agerpres.ro.

La 30 iunie 2022, Antibiotice a realizat venituri din vânzări în creştere cu 54% comparativ cu semestrul I anul 2021 şi o valoare a exportului în urcare cu 39%.

Producătorul de medicamente are un grad de îndatorare de 29%, în scădere comparativ cu data de 31 decembrie 2021 (32%).

În primul semestru din anul 2022, valoarea medicamentelor eliberate către pacienţii din România a fost de 12,28 miliarde lei (în preţ de distribuţie), în creştere cu 23,2% comparativ cu primele 6 luni din anul 2021. Consumul de medicamente a crescut cu 11,4%, fiind eliberate din farmacii un număr de 348,4 milioane cutii.

Potrivit sursei citate, piaţa farmaceutică românească a fost dominată în primele 6 luni din 2022 de medicamentele cu prescripţie medicală (RX). Acestea reprezintă 73,2% din totalul vânzărilor valorice şi 60,9% din totalul consumului de medicamente (raportat în cutii). Produsele fără prescripţie medicală (OTC) au înregistrat o creştere valorică cu 30,5%, de la 2,52 miliarde lei în primele 6 luni din 2021, la 3,29 miliarde lei în primele 6 luni din 2022.

Portofoliul de produse al companiei Antibiotice cuprinde medicamente de uz uman din 12 arii terapeutice, medicamente de uz veterinar, substanţa activă nistatină, produse biocide.

Principalii acţionari ai societăţii sunt Ministerul Sănătăţii, cu 53% din capitalul social, şi SIF Oltenia - 26,55%.

Titlurile emise de Antibiotice sunt listate la categoria Premium a Bursei de Valori Bucureşti sub simbol ATB, din anul 1997.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.