Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producătorul de sisteme de vot electronic Smartmatic dă în judecată postul Fox News și pe Rudolph Giuliani

vot electronic

Producătorul de sisteme de vot electronic Smartmatic a dat joi în judecată compania de televiziune Fox News şi pe Rudolph Giuliani, avocatul fostului preşedinte Donald Trump, afirmînd că au defăimat compania acuzând, în mod fals, că a ajutat la falsificarea alegerilor prezidenşiale în favoarea lui Joe Biden.

Procesul, înregistrat la Curtea Supremă din comitatul New York, îi menţionează ca pârâţi şi pe avocatul lui Trump Sidney Powell, Fox Corp şi moderatorii de emisiuni ai Fox Lou Dobbs, Maria Bartiromo şi Jeanine Pirro.

Smartmatic acuză că Fox şi alţi pârâţi au inventat o poveste că alegerile i-au fost furate lui Trump şi au decis să facă din Smartmatic ”personajul negativ al poveştii lor”.

”Fox News a folosit povestea pentru a-şi păstra controlul asupra telespectatorilor şi cititorilor şi pentru a obţine favoruri de la fosta administraţie - una dintre prezentatoarele lor a fost chiar în stare să obţină o garanţie pentru fostul ei soţ”, se afirmă în plîngere, referindu-se la Pirro.

Plângerea solicită despăgubiri compensatorii şi punitive de peste 2,7 miliarde de dolari.

Smartmatic cere, de asemenea, inculpaţilor să retragă ”declaraţii şi implicaţii false”.

"Fox News Media se angajează să ofere contextul complet al fiecărei ştiri cu relatări aprofundate şi opinii clare. Suntem mândri de acoperirea alegerilor din 2020 şi ne vom apăra cu putere în acest proces fără fond în instanţă", a declarat un purtător de cuvânt al Fox News Media, într-un comunicat.

Dobbs a transferat întrebările la Fox News pentru comentarii, la fel ca un reprezentant al lui Bartiromo. Ceilalţi inculpaţi nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Tehnologia companiei Smartmatic a fost utilizată doar într-un singur loc pentru alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, în comitatul Los Angeles, pe care Biden le-a câştigat.

"Acesta este un prim pas în încercarea de a ne recupera reputaţia şi a încerca să stabilim adevărul", a declarat Antonio Mugica, director general al Smartmatic, într-un interviu.

După alegeri, Trump şi unii dintre susţinătorii săi au răspândit pretenţii false de fraudă electorală, inclusiv că Smartmatic şi compania concurentă Dominion Voting Systems au manipulat rezultatele.

Pe 10 decembrie, Smartmatic a trimis o scrisoare către Fox News cerându-i să retragă acuzaţiile formulate de angajaţii şi invitaţii săi.

Fox nu a retractat afirmaţiile. În schimb, în ​​decembrie, a difuzat un interviu, în emisiunile celor trei moderatori, cu un expert extern care a confirmat că nu există dovezi care să susţină afirmaţiile făcute de moderatori şi de invitaţii lor referitoare la Smartmatic.

Dominion Voting Systems a intentat procese similare împotriva lui Giuliani şi Powell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.