Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producţia de electricitate din surse de energie regenerabilă în UE este în creştere

finantare.ro
energiile regenerabile energie solara eoliene eco green

Producţia de electricitate din surse de energie regenerabilă în Uniunea Europeană a crescut, în termeni absoluţi, cu aproape 5% din 2020 în 2021, dar consumul brut de electricitate s-a majorat de asemenea, în principal în urma redresării economiei după ridicarea restricţiilor, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Ca rezultat, în UE ponderea surselor de energie regenerabilă în consumul brut de electricitate a crescut cu doar 0,1 puncte procentuale (pp), de la 37,4% în 2020 la 37,5% în 2021, potrivit Agerpres.

Energia eoliană şi energia hidroelectrică au reprezentat peste două treimi din totalul electricităţii generate din surse regenerabile (37% şi, respectiv, 32%), restul de o treime provenind de la energia solară (15%), biocombustibili solizi (7%) şi alte surse de energie regenerabilă (8%). Sursa cu cea mai rapidă creştere a fost energia solară, care în 2008 reprezenta doar 1% din electricitatea consumată în UE.

În 2021, mai mult de trei sferturi din consumul brut de electricitate din Austria (76,2%) şi Suedia (75,7%) era generat din surse regenerabile. Aceste state membre UE sunt urmate de Danemarca (62,6%), Portugalia (58,4%), Croaţia (53,5%), Letonia (51,3%), Spania (45,9%), Germania (43,7%) şi România (42,4%).

La polul opus, cea mai scăzută pondere a electricităţii din surse de energie regenerabilă a fost în Malta (9,7%), Ungaria (13,7%), Luxemburg (14,2%), Cehia (14,5%) şi Cipru (14,8%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.