Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producția de gaze naturale a Norvegiei atinge un nivel record, depășind toate previziunile

New Scientist
gaze norvegia

Producția de gaze naturale a Norvegiei a depășit previziunile și a crescut la un nivel record în decembrie, au arătat marți cifrele preliminare ale Directoratului Offshore norvegian, scrie oilprice.com.

Producția norvegiană de gaze a crescut la un nivel record de 379 milioane de metri cubi pe zi (mcm/zi), în creștere față de nivelurile din noiembrie și cu 7,7% față de prognoza direcției.

Producția de petrol a depășit, de asemenea, previziunile, cu 1,9%, și s-a situat la 1,847 milioane de barili pe zi (bpd) luna trecută, în creștere de la 1,805 milioane bpd în noiembrie.

Anul trecut, producția de petrol și gaze a Norvegiei a fost ușor mai mică decât se aștepta, în mare parte din cauza opririlor de întreținere neplanificate și extinse la mai multe câmpuri și instalații onshore în timpul verii, a declarat Direcția Offshore Norvegiană în raportul său anual la începutul acestei luni.

Producția de gaze a fost reluată în forță începând cu începutul toamnei, noiembrie și decembrie fiind luni deosebit de bune pentru exporturile de gaze, a spus Norvegia. Potrivit cifrelor preliminare ale direcției, un nou record de export pentru o singură lună a fost stabilit în decembrie, cu puțin sub 12 miliarde de metri cubi standard de gaze exportate.

Companiile de petrol și gaze intenționează să stimuleze activitatea de explorare și cheltuielile offshore din Norvegia în acest an, deoarece cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Vest încearcă să mențină producția și să crească exporturile către restul Europei.

Ce îți dorește Direcția Offshore Norvegiană

În prezent, majoritatea eforturilor de explorare se concentrează pe zonele din jurul infrastructurii existente, astfel încât descoperirile să poată fi legate rapid și să creeze valoare în timp ce câmpurile sunt încă în funcțiune, a declarat Direcția Offshore Norvegiană.

Deși acest lucru este important pentru menținerea nivelurilor de producție pe termen scurt și mediu, direcția a declarat că "ar dori să vadă companii care explorează activ în mai multe zone de frontieră".

Activitatea robustă de explorare și producție din ultimul an va continua în 2024, se menționează în raport.

În acest an, activitatea de explorare se va intensifica, cu 40 până la 50 de sonde de explorare planificate de operatori, față de 34 de sonde de explorare anul trecut, potrivit autorității.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.