Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producția de vaccinuri este în PERICOL: Nu se mai găsesc pungile de plastic uriașe utilizate în bioreactoarele care amestecă ingrediente farmaceutice

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin

Producătorii de vaccinuri se luptă să asigure aprovizionarea cu pungile de plastic uriașe utilizate în bioreactoarele care amestecă ingrediente farmaceutice, blocajul amenințând producția de doze împotriva Covid-19 din întreaga lume, relatează Financial Times, potrivit Mediafax.

Unii producători de vaccinuri au fost la câteva zile distanță de oprirea producției din cauza penuriei de pungi, care au o capacitate de 2.000 de litri, potrivit a trei persoane familiare cu chestiunea.

Vaccinurile Covid-19 dezvoltate de companii precum BioNTech / Pfizer, Moderna și Novavax sunt fabricate în pungi, care sunt utilizate drept căptușeli sterile ale rezervoarele în care sunt produse acestea.

Citește și: Lucian Bode o dă pe față! Și-a adus colegul de liceu la butoanele Ministerului de Interne

MilliporeSigma, o divizie a companiei germane Merck, este un furnizor principal de pungi la nivel mondial, care sunt concepute pentru a fi folosite în aparatele proprietare ale companiei.

O persoană familiarizată cu această problemă a spus că Millipore a fost avertizată vara trecută că trebuie să crească în mod semnificativ aprovizionarea.

Citește și: EXCLUSIV S-au calmat apele în AUR! George Simion: ‘Nu mai pleacă nimeni!’

MilliporeSigma a declarat că a existat „o cerere fără precedent” pentru produsele legate de Covid-19 și că a lucrat 24 de ore din 24, pentru a acorda prioritate clienților și pentru a găsi furnizori suplimentari de materii prime.

Thermo Fisher a declarat că a crescut capacitatea de producție cu 50% în 2020 și a anticipat extinderea acestuia cu încă 50% în 2021.

Pfizer și Moderna nu au răspuns la o cerere de comentariu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.