Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producția industrială a crescut în februarie comparativ cu luna anterioară

News.ro
Producţia industrială

Producţia industrială a fost, în februarie, mai mare faţă de luna ianuarie atât ca serie brută (+10,8%), cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+2,7%), arată datele INS publicate vineri, potrivit mediafax.

În luna februarie 2024, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 10,8%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+15,0%) și industriei extractive (+5,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 9,2%.

Ca serie ajustată, producţia industrială a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2,7%, ca efect al creșterilor înregistrate în industria extractivă (+8,4%) și industria prelucrătoare (+3,1%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,8%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 0,2%, ca efect al creșterilor înregistrate de industria extractivă (+2,9%) și industria prelucrătoare (+0,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,9%.

Ca serie ajustată, față de februarie 2023, producţia industrială a fost mai mică cu 2,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,7%) și industria prelucrătoare (-2,2%). Industria extractivă a crescut cu 2,5%.

În primele două luni ale anului, comparativ cu perioada 1 ianuarie-28 februarie 2023, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 1,8%, iar ca serie ajustată a fost mai mică cu 3,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.