Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producţia industrială a crescut în România cu 2,5%, identică cu media din Uniunea Europeană

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

Producţia industrială a crescut atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană, în luna noiembrie 2021 comparativ cu luna octombrie 2021, România fiind printre statele membre unde producţia industrială a crescut de la o lună la alta, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Conform acestor date, producţia industrială a crescut cu 2,3% în zona euro şi cu 2,5% în UE, de la o lună la alta. Statele membre cu cel mai puternic ritm de creştere a producţiei industriale au fost Irlanda (37,3%), Polonia (5,9%) şi Cehia (4,8%). În România, producţia industrială a crescut cu 2,5% în luna noiembrie, după un avans modest de 0,6% în luna octombrie.

Creşterea producţiei industriale în UE s-a datorat în special unei creşteri de 3% a producţiei de bunuri de folosinţă imediată, în timp ce producţia de bunuri de capital a crescut cu 2,3% şi producţia de bunuri intermediare a crescut cu 1,4%.

În ritm anual, luna noiembrie 2021 comparativ cu luna noiembrie 2020, producţia industrială a scăzut cu 1,5% în zona euro şi a rămas nemodificată în Uniunea Europeană. Datele Eurostat arată că producţia industrială a crescut în majoritate statele membre, singurele scăderi fiind înregistrate în Irlanda (minus 30,4%), Malta (minus 7,8%), Germania şi Luxemburg (ambele cu minus 2,5%), România (minus 0,9%) şi Franţa (minus 0,2%).

Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că în luna noiembrie 2021, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 5,4%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2,5%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 0,9%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 1,9%.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.