Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producţia industrială a Germaniei a crescut peste aşteptări în iulie: Un indiciu privind atenuarea blocajelor în aprovizionare

germania economie

Producţia industrială a Germaniei a crescut peste aşteptări în iulie, după trei luni de declin, arată datele publicate marţi, un indiciu că fabricile au depăşit parţial problemele cauzate de întârzierile în livrare şi deficitul de materii prime şi componente, transmit AP şi Reuters.

Conform datelor publicate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), producţia industrială, inclusiv sectorul energiei şi construcţiile, a urcat cu 1% în iulie, după un declin de 1% în iunie şi de 0,8% în mai, în timp ce economiştii se aşteptau la un avans de 0,9% în iulie.

Producţia fabricilor a crescut cu 1,3%, în timp ce în construcţii s-a înregistrat un avans de 1,1% iar producţia în sectorul energiei a scăzut cu 3,2%.

"După scăderea producţiei industriale în trimestrul doi, în actualul trimestru startul este încurajator. Producţia auto a urcat cu 1,9%, şi la fel de important, sectorul de utilaje şi echipamente a înregistrat un avans de 6,9%", a informat Ministerul Economiei de la Berlin. Instituţia estimează că cea mai dificilă perioadă provocată de deficitul de semiconductori s-a încheiat, deşi producţia va mai fi afectată în următoarea perioadă.

Mulţi investitori sunt îngrijoraţi că deficitul de materii prime şi componente ar putea afecta producţia industrială în următoarele luni, potrivit Agerpres.ro.

Cea mai mare economie europeană a înregistrat o creştere de 1,6% în trimestrul doi din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, iar analiştii se aşteaptă la o performanţă mai bună în actualul trimestru.

Conform datelor Eurostat, Germania şi Italia au fost anul trecut principalii parteneri comerciali ai României, atât în ceea ce priveşte exporturile cât şi importurile de bunuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.