Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producția industriala a înregistrat, în ianuarie, a doua lună de contracție

Industrie

Activitatea din industrie a înregistrat în ianuarie a două lună consecutivă de contracţie, volumul producţiei ajungând la 42 de puncte, potrivit datelor Barometrului Industrial.Stagnarea producţiei s-a produs pe fondul cererii reduse de la începutul anului.

„Stagnarea producţiei în zona de contracţie demonstrează capacitatea extrem de slabă a cererii de a restarta creşterea în industrie la început de an”, spun analiştii Barometrului Industrial.

În acelaşi timp, stocurile s-au contractat şi mai mult în ianuarie, coborând de la 47 de puncte, în decembrie 2019, la 44, în prima lună a anului, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: ULTIMA ORĂ Maria Şarapova se retrage din tenis: 'Sunt gata să escaladez un nou munte, să concurez pe un teren diferit'

În ceea ce priveşte comenzile noi, acestea au lipsit în mare măsură şi în ianuarie, indicatorul fiind de 42 de puncte.

Segmentul comenzilor pentru export a depăşit, parţial, criza din decembrie, urcând de 32 la 51 de puncte, în timp ce importurile de materii prime au crescut de la 45 de puncte în decembrie 2019, la 51 de puncte în ianuarie 2020, în contextul înviorării parţiale a comenzilor la export.

Totodată, costurile de producţie au crescut puternic, de la 64, în decembrie 2019, la 72, în ianuarie 2020. Activitatea scăzută şi subocuparea prelungită a salariaţilor au contribuit la creşterea costurilor, reiese din datele Barometrului Industrial.

Barometrului Industrial este un sondaj efectuat în rândul managerilor din industrie realizat de IRSOP şi Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.