Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producția industrială a scăzut cu 1,5% în luna octombrie

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Producţia industrială a scăzut în octombrie 2021 faţă de luna precedentă cu 1,5% ca serie brută și cu 0,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a anunțat luni Institutul Național de Statistică (INS).

Conform INS, în octombrie 2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 1,5%. Industria prelucrătoare a scăzut cu 4,4%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat și industria extractivă au crescut cu 15,1%, respectiv cu 5,5 %.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 0,9% faţă de luna precedentă. Industria prelucrătoare a scăzut cu 1,6%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat și industria extractivă au crescut cu 5,2%, respectiv cu 2,8%, conform Mediafax.

Faţă de octombrie 2020, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 8,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-12,1%) şi industria extractivă (-3,1%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 15,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 6,1%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-9,1%) și industria

extractivă (-3,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 15,8%.

În primele 10 luni ale acestui an, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 8,3%, datorită creșterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,1%) și industria prelucrătoare (+8,3%). Industria extractivă a scăzut cu 2,3%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 10 luni, comparativ cu perioada similară din 2020, a fost mai mare cu 9,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.