Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producţia mondială de oţel a scăzut cu 8,7% în luna mai

boursier.com
otelarie

Producţia mondială de oţel a scăzut cu 8,7% în luna mai, până la 148,8 milioane de tone, în condiţiile în care mulţi producători au oprit furnalele din cauza pandemiei de COVID-19, chiar dacă liderul mondial China a produs mai mult oţel, transmite Reuters.

Datele publicate luni de Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA) arată o imagine contrastantă între producţia de oţel din China, care a beneficiat de eliminarea restricţiilor, şi cea din restul lumii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: După dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, Cătălin Tolontan și-a modificat ancheta: ‘Interlopul din bandele din Berceni’ a devenit polițist local

Producţia de oţel brut în China, cel mai mare producător dar şi cel mai mare consumator de oţel, a crescut cu 4,2% în ritm anual până la 92,3 milioane de tone în luna mai. În aceeaşi lună însă producţia de oţel a scăzut cu 36,6% în SUA, cu 31,8% în Japonia şi cu 26,8% în Uniunea Europeană.

În cazul Japoniei, al treilea producător mondial de oţel, scăderea din luna mai a fost cel mai mare declin lunar înregistrat după iunie 2009.

Producţia de oţel a Indiei a scăzut şi ea cu 39,1% în ritm anual, iar cea a Coreei de Sud a scăzut cu 14,1%.

Citește și: Decizie neașteptată! Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va sesiza la CCR dublarea alocațiilor .

Anterior, WSA, organizaţie ai cărei membri sunt responsabili pentru 85% din producţia mondială de oţel, a prognozat că în acest an cererea globală de oţel va scădea cu 6,4%, dar va reveni pe creştere anul viitor.

Potrivit datelor Asociaţiei Mondiale a Oţelului, cei mai mari producători mondiali de oţel sunt, în ordine: China, India, Japonia, SUA, Coreea de Sud, Rusia, Germania, Turcia, Brazilia şi Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.