Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Producţia românească Imaculat, recompensată cu Premiul Luigi De Laurentis pentru film de debut

filme, cinema, cinematograf

Producţia românească „Imaculat”, de George Chiper-Lillemark şi Monica Stan, selectată în competiţia Giornate degli Autori, secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Veneţia, a fost recompensat sâmbătă seară cu Premiul „Luigi De Laurentis” pentru film de debut, în valoare de 100.000 de dolari, potrivit news.ro.

„Ne place pentru că este roşu”, a glumit Stan pe scena galei. „Suntem foarte fericiţi. Suntem recunoscători de cum am fost primiţi şi ne-am simţit ca acasă aici”.

Ea a mulţumit, între alţii, producătorului Marian Lazăr, „care ne-a spus să nu ne împiedicăm pe trepte”.

Membrii juriului care au acordat Premiul ”Luigi De Laurentiis” pentru film de debut - Leone del Futuro - au fost: producătorul şi regizorul italian Uberto Pasolini („The Full Monty”), în rol de preşedinte, Martin Schweighofer (Austria), critic de film şi director de festival, şi Amalia Ulman (Argentina), artist vizual şi regizor al cărei lungmetraj de debut.

Filmul a mai primit două premii colaterale - Authors under 40 Award pentru scenariu şi GdA Director Award.

Citește și: RAPORT BOMBĂ privind ASASINATUL EXPLOZIV de la ARAD-Angajați MApN ce ar putea face parte din anturajul...

„Imaculat” spune povestea Dariei care ajunge la dezintoxicare pentru a scăpa de dependenţa de droguri insuflată de prima ei dragoste. Inocenţa ei afişată o salvează de avansurile sexuale ale celor mai mulţi dintre narcomanii din centru şi îi aduce protecţia lor. Ajunsă în centrul atenţiei, Daria descoperă că tratamentul special vine cu un preţ mare.

Din distribuţie fac parte Ana Dumitraşcu, Vasile Pavel şi Cezar Grumăzescu.

Monica Stan, care a scris scenariul, are experienţă în psihologie şi a mai lucrat ca scenarist mulţi ani. „Imaculat” este o poveste personală şi debutul ei în regie. George Chiper-Lillemark este director de imagine şi regizor stabilit în Copenhaga. El a lucrat pentru filme ca „Touch Me Not” (2018), regizat de Adina Pintilie şi premiat cu Ursul de Aur la Berlinală, şi a co-regizat scurtmetrajul „The Sandpit #186” (2009) cu Adina Pintilie. Scurtmetrajul lui „The Palm Lines” (2009) a fost prezentat la festivalurile de la Locarno şi Rotterdam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.