Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Productivitatea angajaţilor din domeniul bancar ar putea creşte cu ajutorul Inteligenţei Artificiale Generative (studiu)

Banca Centrala a Turciei
Banca Centrala a Turciei

Inteligenţa Artificială Generativă (AI Gen) ar putea creşte productivitatea angajaţilor din domeniul bancar, este concluzia unui studiu realizat în peste 150 de instituţii bancare, la nivel global, potrivit Agerpres.

Potrivit cercetării Accenture, publicată recent, băncile care adoptă şi extind în mod eficient inteligenţa artificială generativă pot simplifica numeroase activităţi lingvistice.

În acest context, realizatorii studiului de specialitate afirmă că băncile vor fi nevoite să optimizeze utilizarea aplicaţiilor lor de inteligenţă artificială generativă şi să îşi perfecţioneze angajaţii existenţi, timp în care să atragă talente specializate în inteligenţă artificială şi date pentru a sprijini extinderea şi operaţionalizarea tehnologiei.

Băncile care au înregistrat un succes imediat cu AI Generativă au câteva trăsături comune, subliniază experţii.

Astfel, se menţionează sprijinul ridicat la nivel de board şi executiv, dublat de oportunităţi de afaceri bazate pe valoare, apoi o bază solidă de date şi o abordare de gestionare a datelor axată pe proprietate, calitate şi accesibilitate şi, nu în ultimul rând, o infrastructură cloud securizată, compatibilă cu inteligenţa artificială.

"Inteligenţa Artificială Generativă va revoluţiona sectorul bancar, automatizând sarcini şi creând noi oportunităţi, iar băncile trebuie să se pregătească prin investiţii în formarea angajaţilor", notează compania.

Accenture a folosit date de la Biroul de Statistică a Muncii din SUA şi de la Occupational Information Network pentru a analiza 2,7 milioane de angajaţi din sectorul bancar din SUA, precum şi cele 170 de roluri şi 3.500 de activităţi pe care le îndeplinesc, pentru a evalua impactul inteligenţei artificiale generative asupra productivităţii muncii.

Companie globală de servicii profesionale care ajută companii, guverne şi alte organizaţii să îşi construiască nucleul digital, să îşi optimizeze operaţiunile, să accelereze creşterea veniturilor şi să îmbunătăţească serviciile pentru cetăţeni, Accenture este prezentă în peste 120 de ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.