Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Produs cultural românesc de succes exportat peste hotare: Cantus Mundi International

stiripesurse.ro
dirijorul Ion Marin

Ion Marin, reputatul dirijor român și Președinte fondator al Programului Național Cantus Mundi a  anunțat astăzi, în conferința de presă susținută la București, extinderea Programului la nivel internațional.

Ion Marin a declarat: „Începând de astăzi (5 septembrie), Programul Cantus Mundi deschide o nouă direcție de dezvoltare -  Cantus Mundi Internațional. Deși ideea aceasta este mai veche, de curând am experimentat lucrul cu ansambluri formate din aproape 1.000 de copiii ai familiilor de români din diaspora. Am putea realiza prin Cantus Mundi Internațional o dublă acțiune de integrare socială – a acestor copii în comunitățile în care trăiesc, în străinătate, dar și acasă, unde atunci când revin uneori se simt înstrăinați. Vom folosi forța extraordinară a muzicii, care unește și șterge diferențe, care este motor al acceptării celuilalt și care creează simbioză.

Pentru a duce la îndeplinire acest proiect avem nevoie de susținere și entuziasm din partea tuturor: din partea dumneavoastră, a presei, de entuziasmul care se manifestă deja la nivelul internațional din partea UNICEF, de susținerea Mitropoliei Occidentale și Meridionale, care activează pentru comunitățile de români de acolo, care numără aproape 3 milioane de suflete.

Grupurile Cantus Mundi pe care le vom dezvolta cu noua platforma Cantus Mundi Internațional nu vor fi limitate doar la copiii români, ci vor integra și copii din țările gazdă.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.