Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Produsele bio, o oportunitate de export

Produse bio

Peste 9.000 de operatori români sunt înregistrați la Ministerul Agriculturii și DezvoltăriiRurale (MADR) ca producători de produse bio și mai mult de 320.000 de hectare sunt utilizate pentru agricultura organică. Din această suprafață, aproximativ 175.000 de hectare sunt certificate, restul fiind în perioadă de conversie, a afirmat Emil Dumitru, în emisiunea Agro Talk difuzată miercuri, 4 decembrie, la B1 TV, scrie fermierinromania.ro.

În România, se observă o creștere a consumului de produse alimentare bio, dar procentajul acestora în totalul vânzărilor de produse alimentare rămâne foarte redus. „Cred că avem nevoie și de o educație a consumatorului. Aceste produse nu se pot obține la prețuri mici”, a subliniat oficialul MADR.

Citește și: ANPC va începe acţiunile de control la târgurile de iarnă în 9 decembrie

La nivelul Uniunii Europene (UE), din ce în ce mai mulți consumatori cumpără produse bio, pe o piață estimată la peste 30 de miliarde de euro, conform unui studiu publicat anul trecut de Parlamentul European. Germania are cea mai mare piață de produse alimentare organice din UE, cu vânzări de aproximativ 9,5 miliarde euro.

„Agricultura bio este un sector care poate reprezenta un segment de nișă inclusiv pentru export”, a mai spus Dumitru. Dar, atrage atenția asupra importanței eliminării unor derapaje care au existat în trecut, când sesizări din partea unor state membre UE au avertizat asupra faptului că pe piețele lor au intrat produse de proveninență românească, etichetate bio, care nu respectau toate normele specifice. „Dacă vor mai exista astfel de derapaje, instituțiile abilitate își vor face treaba, pentru a asigura o concurență loială pe piață”, a precizat Emil Dumitru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.