Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Produsele din România au provocat haos în Grecia, chiar înainte de Paște

g4media.ro
harta-grecia-romania

Între crescătorii de animale și comercianții de carne din Grecia au izbucnit divergențe în ultimele zile în condițiile în care primii vorbesc despre concurență neloială. După cum transmite gegonota.news, crescătorii de animale protestează pentru că, spun ei, piața este inundată de miei importați din România, care sunt vânduți ca fiind autohtoni.

Comercianții, profitând de legislația care prevede că ștampila de origine a animalului este opțională, aduc miei din România și îi vând în măcelării ca fiind grecești, după cum se plânge președintele crescătorilor de animale din regiunea Volos.

Cumpără mielul ieftin din România

„I-au cumpărat cu mai puțin de 9 euro și îi vând cu 16 euro kilogramul. Este o înșelăciune și am cerut controale atât pentru falsificarea originii, cât și pentru speculă nerușinată. 50% din magazinele de carne răspund astfel nevoilor de Paște, dar acest lucru este în detrimentul fermierilor și consumatorilor. Nu avem dreptul de a face publice nume, dar acest lucru se întâmplă. Controalele au început astăzi”, a spus președintele crescătorilor de animale din regiunea Volos pentru gegonota.news.

Prețul de vânzare al mielului din România, după cum relatează publicația, se situează la circa 4,5 euro, întrucât datorită iernii blânde există mulți miei disponibili și la o greutate căutată de piața grecească.

Astfel, comercianții din Thesalia par să facă afaceri foarte profitabile, în timp ce crescătorii de animale suferă din punct de vedere financiar după ce au pierdut 80.000 de animale din cauza inundațiilor de anul trecut.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.