Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma deciziei lui Putin produsele moldovenești ar putea reveni pe piața rusă

vaticannews
Alimentație și Agricultură palma

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a ordonat guvernului rus să ia măsuri de sporire a exporturilor de produse agricole din țările CSI, relatează RIA Novosti.

Decizia e dictată de voința de a stabiliza prețurile la producția respectivă, precizează sursa, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Dispoziția, publicată pe site-ul Kremlinului, cere „guvernului Federației Ruse, în cadrul acțiunilor de stabilizare a prețurilor la produsele alimentare, să ia măsuri în scopul creșterii volumului de importuri pe teritoriul Federației Ruse a producției agricole din statele-membre ale Comunității Statelor Independente”, se indică în lista măsurilor care urmează să fie întreprinse.

„Serviciul antimonopol al Rusiei va asigura monitorizarea constituirii prețurilor la produsele alimentare, realizate prin rețelele de comerț”, stabilește dispoziția, precizând că primul raport despre executare va fi prezentat până la 1 septembrie, celelalte având o periodicitate trimestrială.

Anterior, Rusia a impus mai multe restricții și embargouri pentru produsele moldovenești, astfel încât exportul din Republica Moldova s-a reorientat preponderent spre alte piețe, în special spre cea a Uniunii Europene.

Și regiunea transnistreană, necontrolată de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, dar susținută masiv de Federația Rusă, exportă mai mult în UE decât în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.