Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROFEȚIA lui Ion Cristoiu: 'După eșecul PSD de duminică, Liviu Dragnea va fi achitat'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea gest

Analistul politic Ion Cristoiu spune că, deși un eșec față de scrutinele anterioare, scorul obținut de PSD la alegerile europarlamentare de duminică este chiar o victorie având în vedere guvernarea dezastruoasă din ultimul timp.

Ion Cristoiu spune că PSD ar fi trebuit să fie pe locul 5 în clasamentul electoral deoarece social-democrații sunt măcinați de lupte interne și au gestionat prost campania electorală, informează mediafax.ro.

Citește și: Dezvăluire-bombă: USR-PLUS a depășit PNL și PSD

“Oricum, după părerea mea e chiar o victorie a PSD când mă gândesc cât de dezastruoși au guvernat în ultimul timp. Au obținut un scor bun, dacă e să facem o analiză toate datele arată că ei trebuiau să fie pe locul 5, pentru că unu sunt rupți de lupte interne. De acord? Doi, au gestionat foarte prost campania pentru europene, pentru că fără să fie eurosceptici, că ei nu sunt, ei sunt cu legumele și cu fructele. Nu au reușit să contracareze campania celorlalți. Trei, încă de acum două luni, eu am spus la o emisiune aici, atenție că pentru PNL prin aducerea lui Rareș Bogdan, europarlamentarele devin parlamentare și că aștia vor să-i idea jos de la putere. Ei de la PSD trebuia să recționeze invers, adică să vină și să spună electoratului lor, bă știa ne dau jos. Din acest punct de vedere electoratul opus PSD a avut un motiv”, a explicat Ion Cristoiu.

În opinia sa, știrea numărul 1 este anunțarea Gabrielei Firea ca posibil candidat al PSD la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului, Liviu Dragnea pregătind din timp terenul pentru această candidatură.

Citește și: Cine a blocat tentativa de fraudă – Rareș Bogdan intervine în scandalul izbucnit după ce mama primarului Constanței a fost prinsă cu 5 buletine de vot

“ De fapt știrea numărul 1 este legat de Gabriela Firea, cu mari șanse față de el, nu cred că are legătură cu decizia de mâine pentru că el oricum nu voia să candideze deoarece era foarte riscant chiar pentru el. Era pregătită această strategie, împăcarea cu Gabi Firea, care lupta împotriva lor, era pucistă”, a spus jurnalistul.

În ciuda eșecului PSD la alegerile europarlamentare, Ion Cristoiu susține că liderul partidului, Liviu Dragnea va fi achitat luni de Înalta Curte în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. “Și mâine sentința. După eșecul PSD de azi cred că domnul Dragnea va fi achitat”, a afirmat Ion Cristoiu.

Citește și: Surpriză! De ce a mers Carmen Iohannis singură la vot

Datele exit poll-ului realizat de institutul de sondare CURS- AVANGARDE arată că PSD a obținut, la închiderea urnelor, un procent de 25,7% din voturi, tot 25,7% a obținut PNL, fiind urmate de Alianța USR- PLUS, cu 23,9%.

Același sondaj indică faptul că Alianța USR-PLUS a fost votată de 39% de persoane cu categoria de vârstă 18-30 de ani și 42,7% au studii superioare.

Citește și: Dezvăluire-bombă: USR-PLUS a depășit PNL și PSD

Totodată, PSD are printre alegători un procent de 46,7% în rândul persoanelor de peste 61 de ani.

În mediul urban PNL și USR au peste 20% dintre alegători, în timp ce PSD are puțin peste 19% în mediul urban. În schimb, în mediul rural, PSD are peste 33%.

Citește și: Cine a blocat tentativa de fraudă – Rareș Bogdan intervine în scandalul izbucnit după ce mama primarului Constanței a fost prinsă cu 5 buletine de vot

În București, cel mai mare procent l-a înregistrat Alianța 2020 USR Plus- 46,6% dintre cei prezenți.

Datele exit-poll-ului nu are în vedere secțiile de votare din Diaspora.

Citește și: Surpriză! De ce a mers Carmen Iohannis singură la vot

La 20 mai, la capătul unei ședințe-maraton de aproape 7 ore, Curtea Supremă a anunțat va da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai. Verdictul vine la o zi după alegerile europarlamentare din 26 mai și cu câteva zile înainte ca judecătoarea Luciana Mera să se pensioneze (cererea e cu data de 1 iunie). De notat că CCR a programat tocmai pentru 5 iunie o nouă dezbatere privind completurile specializate, ceea ce înseamnă că decizia CCR nu va mai putea influența sentința Curții Supreme în dosarul lui Liviu Dragnea.

Citește și: Dezvăluire-bombă: USR-PLUS a depășit PNL și PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.