Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesor român: 'Maximul de ipocrizie e să vorbești despre România educată, Guvernul tău să fie plin de plagiatori și să dai 2% pentru educație!'

educatie

Radu Vancu, conferențiar universitar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și scriitor, se arată revoltat de alocarea bugetară pentru educație și denunță nepăsarea autorităților. El lansează un atac dur împotriva politicienilor care au luat această decizie.

„Credeam că maximul de ipocrizie e să vorbești despre România educată - iar guvernul tău să fie plin de plagiatori. M-am înșelat: maximul de ipocrizie e să vorbești despre România educată, guvernul tău să fie plin de plagiatori - ȘI să dai 2% pentru educație. 2%. Pur și simplu atât le pasă de copiii noștri”, a spus Radu Vancu, pe pagina sa de Facebook.

Radu Vancu nu este singura voce revoltată după anunțul privind alocarea bugetară. Și Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a atras atenția în acest sens, acuzând că alocarea reprezintă cel mai scăzut nivel de finanţare din istoria recentă.

Radu Vancu vorbește despre 2% din PIB, însă ministerul Educației susține că ar fi vorba de fapt de 3,2% din PIB -precizarea Ministerului Educației fiind publicată ulterior poziției luate de Vancu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.