Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorii riscă dosare penale - Un senator PNL a acuză că elevii scoși în stradă la proteste sunt abuzați

Inquam Photos / Octav Ganea
greva educatie

Senatorul PNL Vlad Mircea Pufu a explodat după ce elevii au fost scoși în stradă de profesorii care protestează. În unele județe cadrele didactice s-au afișat alături de elevi la acțiunile lor de protest prin care cer măriri de salariu. Senatorul PNL spune că asta e o formă de abuz asupra elevilor, una care se pedepsește penal.

Iată ce scrie senatorul PNL pe Facebook:

Întreb și eu! Ce caută copiii în stradă?

Este pentru prima dată în istoricul grevelor cadrelor didactice din România când aud despre solidaritatea copiilor în stradă cu profesorii lor. În aceste zile, se presupune că au de studiat, nu? Că doar despre asta discutăm, tic-tacul zilelor rămase până la examene Unii învață pentru încheierea mediilor, alții pentru examenele care sunt definitorii pentru viitorul lor! Sau tocmai asta îi vulnerabilizează și aleg să iasă în stradă?

Eu știam că până la vârsta majoratului sunt protejați de lege în fața oricărei forme de abuz, fie el și emoțional. De când devin copiii masă de manevră într-o dispută care îi depășește? Chiar dacă este, până la urmă, despre ei, îi excede totuși.

Aud un lider de sindicat care cere sprijinul copiilor! Adică sunt chemați să susțină un demers ce le poate amputa din start parcursul în viață, împotriva propriului interes. Dacă doresc să se exprime, elevii o pot face în interiorul școlii, prin reprezentantul pe care îl au în Consiliul de Administrație al unității de învățământ, plus Consiliul Județean al Elevilor. E o formă democratică respectată.

⁉️Cred că se merge totuși prea departe! Profesori care își pun poze cu propriii elevi aflați în stradă?! Vrem o țară ca afară? Haideți să începem cu noi!

P.S. Am fost și rămân susținătorul revendicărilor cadrelor didactice, dar tocmai astfel de acțiuni decredibilizează și antagonizează pe unii împotriva altora (la elevi mă refer), iar aici vorbim de dreptate socială și punct.

Dumneavoastră cum comentați?

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.