Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorii vor să facă grevă din cauză că nu sunt vaccinați cu prioritate

botosaninecenzurat.ro
proteste profesori
Profesorii vor să facă grevă din cauză că nu sunt vaccinați cu prioritate. Aceștia sunt furioși pentru „retrogradarea” profesiei lor, pe măsură ce vaccinarea din Irlanda trece la modelul bazat pe vârstă. Guvernul se opune presiunii de a prioritiza cadrele didactice în programul de vaccinare, în timp ce sindicatele se strâng în această săptămână pentru a supune la vot intrarea în grevă.
Toate cele trei sindicate ale profesorilor par să dezbată moțiuni de urgență la conferințele lor anuale, marți, pentru a supune la vot acțiuni industriale în decurs de câteva săptămâni, cu excepția cazului în care profesorilor lor li se acordă o prioritate mai mare la vaccinare.
Orice acțiune grevistă nu va afecta redeschiderea planificată a școlilor pe 12 aprilie, potrivit sindicatelor. Cu toate acestea, grevele ar putea perturba anul universitar curent la nivel primar sau noul an școlar din septembrie la nivel secundar.
Nemulțumirea acestora vine după decizia guvernului de săptămâna trecută de a introduce un sistem bazat pe vârstă pentru vaccinarea populației în loc de unul care să acorde prioritate profesiilor din prima linie.
Sindicatele spun că există furie și frustrare pe scară largă în legătură cu „retrogradarea” profesiei de profesor pe lista de vaccinare.
Sindicatele, precum și organismele reprezentative din Garda, doresc ca Guvernul să introducă un proces paralel prin care cei din rolurile din prima linie să se vaccineze în fluxuri separate în centrele de vaccinare. Acest lucru ar funcționa în paralel cu sistemul pus la punct pentru publicul general. Sursa informatiairl.com

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.