DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Profesorul Olga Simionescu A EXPLODAT: Să facem studiu de caz medical la o oră de vârf, cu pacientul decedat, depăşeşte orice limită

olga simionescu

Prof.Dr. Olga Simionescu, de la Top Derm Clinics și șef al Secției Dermatologie I a Spitalului Clinic Colentina din București a izbucnit privind modul în care este gestionată, de la nivel înalt, epidemia de coronavirus. Simionescu  le recomandă autorităţilor să spună concret cine anume conduce strategia anti Covid 19 și le atenționează că e nevoie de implicarea unui epidemiolog.

Citește și: Scădere INEXPLICABILĂ a numărului de paturi de pe ATI: Acum, avem 731, acum câteva zile, erau peste 4.000

Redăm mai jos în integralitate „Jurnalul de pandemie” transmis jurnaliştilor MEDIAFAX de Prof. Dr. Olga Simionescu:

„Lunea este prima zi neagră în calendar după duminica trecută cu roşu, ca o zi de sărbătoare, spunea unul din preferaţii mei în “La Medeleni”. In copilărie mi se repeta că Ionel Teodoreanu nu-i un scriitor foarte important, dar cum nu eram critic literar, am privit rebel, de fiecare dată, opiniile exegeţilor din familie. Pe vremuri mai găseam resurse să lupt (inegal) cu unchi’miu, reputat profesor de filologie de la Universitate. Argumentele mele (“au înflorit zarzării!”) erau însă decimate, “biete metafore care ii conferă prozei o lungime exagerată”. Ţin şi acum la Ionel Teodoreanu şi mai cred că primavara este anotimpul lui. Ţin, desigur, şi la ideile mele pe care nu voi ezita să le rostesc mai cu seamă acum, când există o problemă medicală la nivel planetar.

Revenons a nos moutons, ne aşteaptă o săptămână grea, cu anunţuri despre “mii de noi seropozitivi “ (pe zi?), cu scenariul IV în care numărul de cazuri ameninţă locurile existente în spitale şi cu oamenii terminaţi încuiaţi în case, cu Halate Albe detaşabile prin alte locuri….apoi li se desface capsa şi un alt Halat Alb îi ia locul celui căzut.

Dar şi weekend-ul ne-a fost agitat, s-au derulat scenarii cataclismice pe voci ţipătoare ale personajelor care rostogoleau ochi bulbucaţi pe ecranul dat subsecvent pe mute, iar telefonul pe vibraţie mi-a plonjat de pe fotoliu pe jos la fiecare deces care era anunţat drept Breaking news! Bieţii adormiţi întru Domnul, aveau parte după viaţa pe pământ, de analiza publică a dosarului medical spre a vedea dacă se încadrează în profilul de vârstă şi de comorbidităţi publicat în prestigiosul The Lancet. Apără-mă şi mă miluieşte!

Aflându-ne în Dâmboviţa, analiştii parametrilor din dosarele medicale televizate erau economişti sau specialişti în finanţe şi m-a uluit să constat cum verificau ei cinematografic o eventuală deviere către curba de vârstă tânără a incidenţei.

Treaba mi se pare, în primul rând, o lipsă de respect.

Ne hrănim de prea multă vreme cu o justitie televizată, dar ca să facem studiu de caz medical la o oră de vârf, cu pacientul decedat, asta depăşeşte orice limită.

Nu exprim păreri politice niciodată, e prea greu domeniul şi am inţeles asta într-o zi pe când priveam la pensionarii care jucau table într-un parc. Sesisez însă în societatea nostră convulsii, opinii divergente şi o lipsă de solidaritate care o să ne coste, acum şi după.

Gândul meu conduce în această dimineaţă către următoarele propuneri pentru diriguitorii noştri:

Aveţi o problemă de comunicare. Sugerez să:

-Încercaţi să ne faceţi să aflăm cine mai precis conduce strategia anti-Covid 19, cine răspunde şi cine decide pe topic. Se subînţelege că respectăm ordonanţele şi legile ţării în care trăim. Mesajul nu vine uniform, unul spune hăis şi altul cea, lucru care sperie oamenii.

-Înlocuiţi afirmaţia: “medicii seropozitivi SarsCo-V2 vor ajunge să ingrijească pacienţi în spitale” cu următoarea: “înţelegem că tot personalul medical trebuie să fie protejat, luăm măsuri în consecinţă” şi faceţi tot ce puteţi ca Halatele Albe să nu cadă la datorie sau să nu fugă (Mioveni este un exemplu). Halatele Albe nu pot lucra cu uniforma lor de zi cu zi, cum am mai spus în jurnal.

-Chiar dacă ele, desigur, fac parte din Intelligence (descărcări de adrenalină + nu au nevoie de uniformă), nu e cazul să le sacrificaţi, cine va mai ingriji pacienţii, acum şi după? Dacă se va ajunge la scenariul din Italia, sistemul nostru va fi fiind la pământ, scenariu pe care nu-l văd plauzibil. Halatele Albe vor fi detaşate în alte locaţii, plecând prin ţară, deoarece sunt detaşabile. Cazarea va fi rezolvată de oficialităţile locale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.