Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorul Streinu-Cercel, dezvăluiri despre primul român VINDECAT de coronavirus: 'Testatarea nu a fost falsă. Nici pomeneală'

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Streinu-Cercel

Tânărul de 25 de ani, din comuna Prigoria, considerat a fi primul român infectat cu coronavirus s-a vindecat, după ce două teste au ieșit negative. Adrian Streinu Cercel a vorbit despre evoluția virusului în ceea ce îl privește pe tânărul de 25 de ani.

”Testatarea nu a fost falsă. Nici pomeneală. Testarea a fost absolut corectă, testul este pozitiv, unda este maximă. Este cert, e comparativ cu controlul. Mai mult decât atât aceste teste fiind teste de genetică moleculară, adică ele caută fragmente de ARN a virusului, nu prea au cum să greșseasă.

Mai mult decât atât, au un interval destul de lung. El a devenit negativ în a zecea spre a 11 zi. Noi știm de când suntem mici că o o gripă se vindecă într-o săptămână, așa se întâmplă și în momentul de față”, a spus profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase 'Matei Balș' din București, la Antena 3.

Cel de-al doilea test al tânărului din Gorj, primul pacient confirmat în România cu noul coronavirus, este negativ. Tânărul în vârstă de 25 de ani este internat la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Acesta este al doilea test negativ al tânărului și asta înseamnă că poate fi externat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.