Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profesorul universitar Marilen Gabriel Pirtea a câștigat funcția de rector al Universității de Vest din Timișoara

Radu Pop
marilen pirtea

Profesorul universitar Marilen Gabriel Pirtea a câștigat funcția de rector al Universității din de Vest din Timișoara (UVT), un mandat prevăzut pentru perioada 2023 – 2028, obținând voturile a 416 de electori ai comunității academice din UVT, reprezentând 72% din numărul total de voturi exprimate în cadrul alegerilor organizate ieri, 11 decembrie 2023.

În conformitate cu Metodologia privind alegerile structurilor și funcțiilor de conducere ale Universității de Vest din Timișoara, adoptată prin Hotărârea Senatului Universității de Vest din Timișoara nr. 98 din data de 27.07.2023, modificată prin HS nr. 101 din data de 05.10.2023, la alegeri au avut drept de vot 669 de membri ai comunității academice a Universității de Vest din Timișoara, dintre care 621 sunt cadre didactice și cercetători angajați pe perioadă nedeterminată, iar 48 sunt studenți (din Senat și consiliile facultăților).

Tot în cursul procedurii de alegeri care a fost organizată ieri, la UVT a fost desfășurată etapa a II-a, turul I de alegeri pentru mandatele de membru în consiliul facultății, în consiliul pentru studii universitare de doctorat și în Senat. Toate rezultatele finale ale acestui tur de alegeri sunt anunțate pe website-ul uvt.ro, în secțiunea „alegeri”.

Pentru funcția de rector au candidat prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea și prof. univ. dr. Mihai Viorel Putz. Profesorul universitar Mihai Viorel Putz a obținut 112 voturi, reprezentând 19% din numărul total de voturi exprimate. De asemenea, în cadrul alegerilor desfășurate pentru funcția de rector al UVT pentru mandatul prevăzut pentru perioada 2023 – 2028 s-au înregistrat și 36 voturi nule, dar și 8 voturi albe.

Aceste alegeri pentru funcția de rector al UVT vor fi validate în proxima ședință a Senatului UVT, conform Metodologiei adoptate. Apoi, conform legii, alegerile vor fi urmate de emiterea ordinului de ministru pentru confirmarea profesorului Marilen Gabriel Pirtea în funcția de rector al UVT în mandatul 2023-2028.

Profesor universitar Marilen Gabriel Pirtea a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate în acest tur de alegeri pentru funcția de rector pe baza unui program managerial cu un nivel de complexitate deosebit de înalt, care aliniază un set de obiective și ținte ambițioase și strategice ale educației, cercetării și contribuției sociale a Universității de Vest din Timișoara, propus comunității academice din UVT sub genericul „Transformăm universitatea într-o lume a inovației, în pas cu spațiul european al educației”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.