Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profeţia lui Ponta pentru Scutaru: 'Vezi că poate te luăm noi cu duba'

scutaru

George Scutaru, fostul consilier al lui Iohannis, a ajuns vineri la DNA. Acesta este audiat într-un dosar legat de finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2008. În urmă cu exact un an, premierul Victor Ponta îl ameninţa pe Scutaru că va fi luat cu duba. Cel puţin aşa susţinea liberalul la vremea respectivă.

Premierul Ponta l-ar fi ameninţat pe George Scutaru, pe atunci lider al grupului PNL din Camera Deputaţilor, că îl ia cu duba, cearta dintre cei doi având loc la finalul unei dezbateri din Camera Deputaţilor care s-a ţinut în aprilir 2014. George Scutaru susţinea în mai 2014 că premierul i-a spus "vezi că poate te luăm noi cu duba", după ce a făcut mai multe afirmaţii critice la adresa PSD la un miting electoral al PNL, dar că nu are cum să demonstreze că premierul l-a ameninţat.

Vezi şi: George Scutaru, audiat la DNA. Ce riscă fostul consilier al lui Iohannis

„Pe 22 martie a fost la Brăila o lansare regională a europarlamentarilor PNL. Cu această ocazie am avut un discurs unde am afirmat printre altele că s-a trecut de la capitalismul de cumetrie din vremea lui Iliescu la social-democraţia de dubă acum pe vremea lui Victor Ponta şi că duba a devenit unitatea de măsură a eficienţei guvernării, mulţi baroni locali având probleme cu justiţia deoarece confundă bugetul ţării cu propriul buzunar”, afirmă Scutaru că este declaraţia care l-a iritat pe premier.

La două zile după această declaraţie, la finalul dezbaterii din Camera Deputaţilor, premierul Ponta l-ar fi ameninţat pe Scutaru.

„La final, m-am dus către premier cu textul acestei declaraţii, am văzut că unele televiziuni au dat nişte imagini, dar erau de la a doua discuţie, prima a avut loc chiar când am părăsit tribuna. Lângă premierul se afla ministrul de Finanţe, moment în care premierul a luat hârtia şi a spus 'bun asta o lăsăm la o parte, văd că te-ai specializat în dube, vezi că poate te luăm noi cu duba'. Am rămas stupefiat de această atitudine a premierului, mai ales că a spus-o pe un ton foarte apăsat, se vedea că era foarte iritat, sfătuindu-mă să îmi văd de alte lucruri. Am revenit în bancă, lângă mine era Eugen Nicolăescu care şi-a dat seama că am avut o altercaţie cu premierul”, a povestit Scutaru versiunea sa asupra incidentului din Camera Deputaţilor, într-un interviu acordat în mai 2014 pentru publicaţia Gândul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.