Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profeția lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidențiale: un partid se va desființa

basescu

Fostul președinte Traian Băsescu susține că o decizie a coaliției PSD-PNL de a merge împreună la alegerile prezidențiale ar conduce la dispariția unuia dintre partide. Băsescu a explicat că nu se poate ca stânga și dreapta să meargă împreună, pentru că atunci românii nu vor mai avea o opțiune reală.

”Ar însemna desființarea unui partid, să vedem care dintre ei 2 preferă să se desființeze. Discutăm de PNL de care este, să spunem, cel mai mare partid de dreapta și PSD care este cel mai mare partid de stânga. Dacă unul dintre ei nu va avea candidat, poate să se desființeze. Se pot duce la Autoritatea Electorală Permanentă să desființeze partidul, dacă nu au candidat la prezidențiale.

Nu se poate să negociezi și președintele, este dezonorant. Atunci de ce mai mergem noi la vot?”, a spus Traian Băsescu, la Digi 24.

Băsescu: va fi problemă cu primarii

Traian Băsescu susține că această comasare a alegerilor locale cu europarlamentare va genera probleme în teritoriu.

“Nu spune nimeni că e bine să ai patru rânduri de alegeri într-un an, dar, în acelaşi timp, trebuie să ai în vedere că specificul electoral în România nu face compatibile alegerile pentru Parlamentul European cu alegerile locale, mai ales când sunt devansate. Gândiţi-vă cum va fi în România până în luna octombrie, că mandatele aleşilor locali se termină în octombrie, deci luna iunie, iulie, august, septembrie, octombrie, şase luni, vom avea un primar ales, un primar în funcţie, un consiliu ales, un consiliu în funcţie”, a transmis Traian Băsescu.

El consideră că va fi o mare problemă de autoritate.

“E o mare problemă de autoritate, pe de o parte, pe de altă parte o mare problemă de credibilitate.  Oricum, timp de şase luni, cei aflaţi în funcţie vor râde de cei proaspăt aleşi. Le vor spune, băieţi, voi deocamdată nu veniţi prin primărie, că nu aveţi nicio treabă, sunteţi simpli civili.  Poate vă puteţi ocupa de agricultură, de crescut păsări în timpul ăsta, dar nu veniţi pe la primărie, chiar dacă aţi fost aleşi că nu aveţi mandat. Nouă ni se termină mandatul în octombrie. Va fi îngrozitor, îngrozitor din punct de vedere a posturii în care se vor afla aleşii”, a afirmat Traian Băsescu.

Alegerile pentru Parlamentul European şi alegerile locale vor avea loc în 9 iunie, alegerile locale fiind devansate pentru ca în Romînia să nu se organizeze în acest an patru rânduri de alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.