Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul Bursei de Valori din Bucureşti a 'explodat' în 2022: creștere cu 90% față de anul trecut

BVB
BVB Bursa de la Bucuresti

Bursa de Valori Bucureşti (simbol bursier BVB), operatorul pieţei locale de capital şi acţionar majoritar la Contrapartea Centrală, a înregistrat venituri operaţionale la nivel individual de 24,5 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 33% prin comparaţie cu anul trecut, informează Mediafax.

Avansul a fost alimentat de veniturile de tranzacţionare (plus 43%), în principal, venituri din oferte publice, de patru ori peste rezultatul din ianuarie-septembrie 2021.

Potrivit raportului financiar al societăţii, profitul net al perioadei a ajuns la 10,5 mil. lei, de la 5,5 mil. lei anul trecut, rezultând un avans de 90%. Marja netă a fost de 43%, în timp ce cheltuielile operaţionale au crescut de la 13,5 mil. lei la 15,7 mil. lei, „influenţate de avansul cheltuielilor de personal, precum şi al altor cheltuieli operaţionale, impact negativ din creşterea inflaţiei”, scrie compania în document.

La nivel de grup, veniturile operaţionale au urcat cu 31% la 42,7 mil. lei, iar cheltuielile au ajuns la 33,5 mil. lei, plus 8%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.