Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profitul Gazprom se prăbușește: scădere de aproape 50% față de anul trecut

Gazprom
Gazprom

Profitul Gazprom se prăbușește: scădere de aproape 50% față de anul trecut

Compania petrolieră rusă Gazprom Neft (SIBN.MM) a declarat joi că profitul său net din trimestrul al doilea a scăzut cu 43% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 140,1 miliarde de ruble (1,5 miliarde de dolari), din cauza scăderii vânzărilor, informează Reuters.

Profiturile marilor companii petroliere globale au scăzut la aproximativ jumătate față de anul 2022, când acțiunile Rusiei în Ucraina au dus la creșterea prețurilor la petrol și gaze.

Companiile rusești nu și-au dezvăluit rezultatele financiare în mod regulat de la începutul a ceea ce Kremlinul numește o "operațiune militară specială" în Ucraina în februarie 2022. Gazprom Neft nu și-a publicat rezultatele financiare anul trecut.

Compania, ramura petrolieră a gigantului Gazprom (GAZP.MM), a mai spus că veniturile sale totale din aprilie-iunie au scăzut la 821,6 miliarde de ruble, de la 835,8 miliarde în aceeași perioadă din 2022.

Acțiunile Gazprom Neft au crescut ușor cu 0,4% în primele tranzacții la Moscova. Agenția de știri Interfax a precizat că profitul semestrial al companiei a depășit așteptările analiștilor.

Context

Sectorul energetic al Rusiei a fost supus unei presiuni severe din cauza sancțiunilor occidentale, impuse din cauza acțiunilor Moscovei în Ucraina. Acestea includ plafoane de preț și un embargo asupra achizițiilor de petrol rusesc transportat pe mare.

Cu toate acestea, producția și exporturile de petrol ale țării au fost susținute de o creștere semnificativă a vânzărilor către China și India, care sunt considerate apropiate politic de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.